O nama

Šumski plod d.o.o Prozor je društvo-firma koja se bavi otkupom, preradom i prodajom gljiva, malina, borovnice, šumskih jagoda i drugih raznovrsnog šumskih proizvoda.

Plasman otkupljenih i prerađenih proizvoda osim domaćeg tržišta su i tržišta Evrope.

Prerada navedenih otkupljenih proizvoda vrši se u vlastitim objektima, sa kapacitetima za rezanje, sušenje, zamrzavanje i pakovanje poštujući zahtjeve, procedure i certifikate i svjetskog tržišta u pogledu prerade, kvalitete, sortiranja, higijenski, sanitarnih, zdravstvenih, sigurnosnih i ostalih uslova.

Puni naziv društva je: "Šumski plod" d.o.o za prikupljanje šumskih plodova i drugih poljoprivrednih proizvoda, njihovu obradu, pakovanje i transport, trgovinu i usluge Prozor-Rama, sa sjedištem u Prozoru, 88440Prozor, ulica Najkovići 13. Bosna i Hercegovina.

 

Poduzeće Šumski plod d.o.o.  je poćelo sa radom 26.10.2000. godine.

Ovo preduzeće je jedno od vodećih u BiH u oblasti otkupa i prerade šumskih plodova i ljekovitog bilja, te je jedno od prvih koje je dobilo certifikate HACCAP i DIN EN ISO 9001-2008 za sigurnost i kvalitet hrane, a u toku je i uvođenje Global-G.A.P. Naša kompanija vrši stalnu edukaciju za naše uposlene  kao i za naše koperante. Zahvaljujući tome, gljive, šumske maline, jagode i drugi šumski plodovi bez ikakvih prepreka i ograničenja nalaze put do kupca na tržištima Evropske unije, pa je jedna od od vodećih firmi koje izvoze šumske plodove. Svoje proizvode plasira manjim dijelom na domaćem, a većim dijelom na inostranim trzištima: FRANCUSKE, NJEMAČKE, AUSTRIJE, ŠVICARSKE, ŠVEDSKE, TURSKE, ITALIJE, SLOVENIJE, SRBIJE, HRVATSKE i drugim.

Šumski plod d.o.o godišnje otkupi, preradi i proda-većinom izvoz oko:

Jagodičastog i plantažnog voća 

- malina, kupina, jagoda i borovnica: 1000 tona,

Šumskog voća

- borovnica, malina, kupina, jagoda, šipurak, i drijenak: 500 tona,

Gljiva

- vrganj, lisičarka, crna truba, ježika, blagva: 200 tona,

Ljekovitog bilja

- razno ljekovito bilje: 50 tona.

Šumski plod d.o.o. upošljava veći broj radnika na opštini Prozor-Rama. Osim stalno zaposlenih, kada je obim poslova povećan zapošljava i preko 30 dodatnih radnika, a radnici-saradnici su angažovani, oko 50 i na otkupnim mjestima-stanicama u većini mjesta u BiH, kao što su Prozor, Jablanica, Konjic, Mostar, Nevesinje, Fojnica, Visoko, Bugojno, Jajce, Travnik, Vitez, Kiseljak i mnoga druga mjesta.

Mi smo otvoreni za saradnju sa svim zainteresovanim, te i ovaj put ih pozivamo da se jave na naše brojeve telefona ili e-mailom ili direktno preko kontak forme(klikni ovdje) na ovoj stranici.